Idag är det riktigt populärt med eldrivna transportmedel. Det kan handla om att man vill ha en eldriven bil, för att minska kostnader eller för att påverka miljön mindre. Men det som verkligen blir allt mer populärt är high+tech gadgets såsom airwheels, eldrivna skateboards eller scooters. Dessa är populära i storstäderna eftersom man kan ta sig fram på gågator, fast i mycket högre hastighet. Att ta sig från punkt A till punkt B har aldrig varit så enkelt!

Men dessa eldrivna transportmedel kan leda till olyckor om man inte är varsam. Det är viktigt att man använder sig av hjälm, trots att det inte finns specifika lagar som tvingar en till detta. Men hjälmen kommer garanterat att göra stor skillnad om olyckan är framme. Många eldrivna transportmedel kan komma upp till hastigheter såsom 30-40 km/h, vilket är högre hastigheter än vad en bil får köra i ett villaområde. Att därför vara varsam när man tar sig fram på dessa nya transportmedel är mycket viktigt.

Vidare så har det faktiskt kommit in flera nya rapporter som påvisar att statistiken kring olyckor med exempelvis eldrivna scooters ökat markant de senaste året. Allt fler personer kommer in till akuten med skador där de brutit ett ben eller fått handleden ur led. Tänk på hur du kör, vilket underlag som är bäst för ditt transportmedel och om gatan är för full med människor för att ta sig fram i en snabb hastighet.

Det är också viktigt att tänka på att många av dessa nya eldrivna transportmedel kräver en viss balans av kroppen, så man bör helst inte dricka alkohol och sedan välja att använda sin airwheel. Även om det inte finns någon lag kring detta (ännu), så kan konsekvenserna vara mycket tråkiga om en olycka skulle ske. Var därför varsam när du använder dig av ditt eldrivna transportmedel, oavsett vilken gadget du väljer.