I Sverige så blir det allt mer vanligt att använda sig av olika eldrivna transportmedel. Studier visar att elbilen bara blir allt mer populär, men att andra fordon såsom elcykeln och Segway växer sig allt starkare. Nedan har vi listat 2 olika eldrivna transportmedel som är heta just nu.

Eldriven skateboard eller longboard

Ett relativt nytt transportmedel, trots att skateboards och longboards traditionellt sett redan är väletablerade. Eldrivna versioner blir allt populärare, och några inkluderar till och med en fjärrkontroll så att du kan styra din riktning, intensitet och hastighet. För de som inte vet är el-skateboard i princip en skateboard eller normal longboard med en elektrisk motor som distribuerar strömmen de 4 hjulen, vanligtvis med ett batteri som täcker brädans baksida. Det är inte möjligt att göra manövrar eller liknande (flips etc), men det är möjligt att använda skateboarden eller longboarden med fötterna som vanligt när batteriet löper ut. Maxhastigheten är 40 km /h och batteriet håller i ungefär 25 kilometer. De flesta modellerna har en vikt på 4,6 kg och det tar 90 minuter att ladda batteriet helt.

Airwheel

Första gången man ser en airwheel ta sig fram på gatan så kan man tycka att idén är helt bisarr. Men ju mer populärt det blir med airwheels, speciellt i storstäder, desto smartare tycks iden vara. I grund och botten är det ett hjul med ett bräde som passerar runt hjulet. Detta hjul och brädan är fyllda med sensorer och motorer som balanserar fordonet automatiskt samtidigt som de vrider på hjulet och styr dess rörelse. Allt styrs av att flytta kroppens vikt (fordonet vet vart du vill gå). Inlärningskurvan för att “driva” fram en airwheel är mycket snabb, trots att man först kan tro att det är ganska svårt. Tyvärr går det inte att använda transportmedlet utan batteri. Maxhastigheten är 24 km/h och kan användas mellan 10-11 km. Batteriet tar i medel 20 minuter att ladda och den väger totalt 11 kg.